Ansamblul de dansuri populare

Ansamblul Folcloric de copii si tineret “FLORILE BIHORULUI” al Palatului Copiilor si Elevilor din Oradea, a luat fiinta in 1993 la initiativa maestrului coregraf  FLORICA NEGRAU. Inceputurile ansamblului s-au bazat pe copii cu (varste intre 6 si 18 ani) cu dorinta si dragoste pentru frumosul din cantecul si jocul romanesc. A fost deajuns o dragoste de inceput,  care pe parcurs a devenit “aer si apa”, scoala si palat, si rezultate pe masura.

            Originalitatea si maiestria artistica pe care o etaleaza a gasit ecou atat in tara, prin numeroasele participari la concursuri si festivale judetene si nationale, cat si in strainatate prin participarea la festivale internationale din Turcia, Ungaria, Franta, Slovenia, Cehia, Republica Moldova, Grecia,  Spania,  Polonia si decurand iar Grecia unde au obtinut numeroase premii diplome si trofee.

Faptul ca a acumulat expresivitate artistica si un stil inconfundabil in executie, acuratete in modul de redare al dansurilor, se datoreaza maiestrului coregraf Florica  Negrau dar si talentului tinerilor dansatori ai ansamblului. Repertoriul bogat include dansuri specifice zonei Bihor si alte zone ale tari: Oas, Codru, Somes, Salaj, Cluj, Banat, Arad, Oltenia.Felul de a trai si spiritualitatea omului de la tara se regasesc atat in costumatie cat si in repertoriul ansamblului.

Ansamblul Florile Bihorului a participat si la numeroase emisiuni de televiziune la posturile de profil: Tvr1, FavoritTV, EtnoTv, HoraTv.

Paralel cu aceste rezultate Palatul Copiilor si Elevilor din Oradea, din participant a devenit organizator. An de an in capitala Crisanei, Oradea, la Festivalul de  “Datini si Obiceiuri de iarna”,  dar si la Festivalul International “Flori Alese de pe Crisuri” copii din tara si de peste hotare ne-au incantat pe noi bihorenii cu frumusetea costumelor, cu traditiile , obiceiurile, cantecele si jocurile romanesti si ale altor neamuri.

Ansamblul Folcloric “Florile Bihorului” de la Paltul Copiilor si Elevilor Oradea, a insemnat permanent un izvor de talente si o pepiniera pentru performanta. In toti acesti ani ansamblul impreuna cu coregraful Florica Negrau s-a straduit si a reusit pe deplin , sa parcurga acest drum anevoios de la copil la adult, de la incepator la maestru, semanand in inumile tuturor dragostea pentru traditiile acestui neam.

Ne gasiti si pe Facebook!